Sara Marie Sandoy

-->

Hvem er du?

 

Mit navn er Sara, jeg er 19 år gammel og udover Tvær-GK, er jeg ved at være færdig med min gymnasiale uddannelse. Jeg bor i Sædding, som er en forstad til Esbjerg. Min tid går meget med at læse og diverse andre små-projekter.

 

 

Hvordan vil du beskrive dit kunstneriske arbejde?

 

Mit kunstneriske arbejde vil jeg beskrive som en (sommetider uforklarlig) forelskelse i noget - det kan være i et sted, et materiale, en rute, en lyd… - og en efterfølgende undersøgelse og formidling af denne forelskelse. Det der interesserer mig mest ved arbejdet, er også det mest frustrerende ved det. For det kan være enormt spændende at formidle en oplevelse eller en følelse til andre, men på samme tid er det svært og hjerteskærende, når formidlingen ikke lykkedes. Jeg tænker at kunst - og det at lave kunst - er lidt det samme som kærlighed; den er på én og samme tid nem, umiddelbar og vital, men også utroligt svær og frustrerende at have med at gøre.

 

 

Det lyder spændende. Hvordan formidler man en følelse – eller en forelskelse? Er det vigtigt, synes du, at beskueren oplever den samme følelse, som du har gjort – eller, hvornår lykkes formidlingen?

 

Det er svært at sige, præcist hvordan man formidler en følelse. Det kan man jo gøre på alle mulige måder. Lige umiddelbart tænker jeg, at man formidler en følelse ved at fremprovokere de samme følelser hos andre, istedet for bare at sige, at du er vred, ekstatisk, sulten, svimmel osv. Når man kommunikerer med kunst er det på andre præmisser. Det er et andet sprog. Jeg tænker, at det at formidle en følelse eller en forelskelse gennem kunst kan være svært, men at det - når det lykkes - kan give en dybere forståelse og kan skabe en dybere forbindelse mellem afsendere og modtagere. Jeg synes, at det er helt magisk, når det sker. Derfor er det vigtigt, for mig ihvertfald, at formidlingen/kommunikationen (på en aller anden måde) lykkes. Når den gør det, oplever jeg at ensomheden forsvinder. På den måde kan kunst være en vej ud af ensomheden, men paradoksalt nok kan kunst også give mig en følelse af ensomhed.

 

 

Hvorfor valgte du at søge ind på Tvær-GK?

 

Tvær-GK vakte i sin tid min interesse, fordi jeg ikke helt kunne finde ud af, hvad det var. Det var nok nysgerrigheden, der fik mig til at søge ind og ideen om en mulighed for at udforske mange forskellige medier virkede tiltalende.

-->

 

Udvalgte værker:

 

· Gåkor

 

· Flagjagt + Video

 

· UgruKo

 

· Radarforsøg

 

· Ugruko / 2020

 

· Infinity Photo-Booth Reflection