Rikke Gehrke Jensen

-->

Hvem er du?

 

Hej, jeg hedder Rikke Gehrke Jensen, er 22 år gammel og kommer fra Bryndum, lille vestjysk landsby, som ligger i Esbjergs opland. Jeg har lige nu sabbatår, hvor jeg arbejder som pædagogmedhjælper og bartender, og når jeg ikke lige er i gang med et projekt på Kulten, starter jeg skæve projekter op med mine venner i en europæisk ungdomsorganisation, spiller musik og underviser i aktivisme. Før jeg i januar startede på Tvær-gk gik jeg på højskole i Rødding, hvor jeg forsøgte at dykke ned i musik og filosofi.

 

 

Hvordan vil du beskrive dit kunstneriske arbejde?

 

Jeg tror, at jeg vil beskrive meget at mit arbejde som en stor improvisationsproces, med sine fødder plantet solidt i scenekunsten og den performative verden. Jeg kan godt lide at arbejde med store billeder, koncepter og forestillinger, som kan få verden til at fremstå anderledes eller måske lidt mindre mondæn end ellers. Jeg forsøger ikke at tænke så meget, når jeg skal lave et værk, så ideen kan fylde og ligesom finde sin egen form fra en start. Forrige år sprang jeg ud i det kunstneriske arbejde på BGK, da jeg lidt spontant ansøgte om optagelse uden nogensinde at have beskæftiget mig med kunst tidligere, ja næsten uden nogensinde at have besøgt et museum før. Hvilket har gjort, at jeg er meget nysgerrig på alle de forskellige metoder og former, kunsten udtrykker sig på.

 

Til trods for jeg ikke har verdens største erfaring indenfor det billedkunstneriske felt, har jeg til gengæld hele mit liv dyrket musik, teater og aktivisme, hvilket har givet mig muligheden for at mixe metoderne og kunstarterne sammen med hinanden. Derfor bevæger jeg mig som regel altid indenfor mange forskellige genre og medier samtidigt, mens jeg i høj grad interesserer mig for, hvordan man kan skabe et fuldstændigt værk, der kan påvirke hele kroppen og oplevelsen. Dog opstår det svære ofte i at begrænse præcist, hvor stort og omfattende værket skal være, og at finde grundessensen af, hvad det skal sige, og hvordan det gøres bedst.

 

 

Det med improvisation og aktivisme lyder interessant. Hvilken rolle har improvisationen spillet i dine arbejder i Tvær-GK?

 

Improvisationen har spillet en rolle i forhold til, hvordan jeg producerer værker, og de processer jeg gennemgår i arbejdet med et værk, på den måde at jeg fokuserer på at handle og agere fremfor at planlægge og analysere, som man også gør det i improvisationen. Altså udvælger jeg ofte en idé tidligt i processen og forsøger at realisere den på godt og ondt, hvormed den i forløbet bliver fordrejet og finder sin form.

-->

 

Udvalgte værker:

 

· NO!!!
Gåtur i Bryndum d.13-04-2019
kl 20.03 - 21.04

 

· Stubvangen

 

· Ude hvor kragerne vender

 

· Udvasket