Dicte Røn

-->

Hvem er du?


Mit navn er Dicte Knudsen Røn, jeg er 19 år gammel, og udover at gå på TværGK og BGK arbejder jeg deltidsjobs i Esbjerg og sparer sammen til at rejse.Hvordan vil du beskrive dit kunstneriske arbejde?

 

Jeg arbejder tværkunstnerisk - hvert projekt et nyt medie - Enten konceptet først, mediet efter. Eller omvendt - fascination af et medies kvaliteter, som leder mig ud i assosiationer, og dermed ind i et koncept.

 

Mine koncepter ender tit med at blive overdrevet kringlede eller simple, hvilket irriterer mig lidt. Det er altid meget enten/eller i mit hoved og min energi. Det bærer mine værker ret meget præg af synes jeg. Koncepterne uddrager jeg fra mine minder, min opvækst, min eksistens og dagligdag lige nu, mine impulser.

 

Jeg synes ikke, det kommer et bestemt sted fra, og det tror jeg heller ikke, det bør. Jeg tror bare, min praksis skal være så åben og udefinerbar som muligt lige nu. Fordi jeg selv et meget udefinerbart sted i mit liv.

 

Kigger jeg dog et års tid tilbage, udsprang mange af mine værker af frustrationer og pessimistiske, opgivende følelser. - Der så jeg ikke at liv og kunst smeltede sammen, at mine værker blev en terapi og et talerør for mine følelsers galde. Men der var en retning, en ret dyster retning, jeg kunne bare ikke se den.

På samme måde, er der måske en retning i min kunst nu, som jeg ikke kan se før om lang tid. Det eneste jeg kan mærke, er at mine værker begynder at tage mere udgangspunkt i ‘det gode’. I det fantastiske ved at eksistere, være menneske, kunne handle og mærke, elske osv osv.

 

Dét med at finde en niche tænker jeg ikke så meget over - jeg tror, det sker hen af vejen, at man drejer mere og mere i én retning med sin kunst.

Den retning kan jeg ihvertfald ikke selv se endnu. Måske ser andre en retning udefra, det kan jeg ikke sige.

 

Konkret bruger jeg medier som fotografi, installation, lyd, video, tegning, handling, situation.

 

 

Hvorfor valgte du at søge ind på Tvær-GK?

 

Jeg valgte at søge ind på TværGK, fordi jeg sidste skoleår gik på BGK (Billedkunstnerisk Grundkursus), hvor jeg i løbet af året fandt ud af, hvor meget jeg nød at eksperimentere med medier. Jeg brugte BGK tværkunstnerisk - så det var på alle måder oplagt for mig at søge ind. Da TværGK blev annonceret kom det virkelig som et svar på min forvirring om min egen praksis. Og jeg blev nødt til at prøve det af.

 

Udvalgte værker:

 

· Kurator

 

· Til og fra

 

· Gåtur. Kategori: På den anden side af stationen / turen mod paradissøerne / today is my lucky day

 

· Gryden

 

· Ikke at interagere

 

· Fed jord - En ur-agtig udvinding!

 

· Kurator Knud Leif

 

· Flughafen Frankfurt am Main

-->